Distribució
Distribució
1. Les productores transporten el producte fins a Granollers.
Les productores s'organitzen per fer arribar el producte a Granollers, un o dos cops per setmana. Inicialment es preveu rebre producte els dimecres i els divendres.
2. La mercaderia arriba fins al node de Granollers, al límit de la ZBE.
La mercaderia es rep al node de Granollers, just al límit de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), al local de La Magrana Vallesana (C.Pere Fontanella 45). Això evita el trànsit de vehicles dins la ZBE i allibera les productores d'entrar a repartir per la ciutat.
3. Es descarreguen totes les comandes al node de Granollers.
Cada productora pot descarretar tota la mercaderia per a diversos establiments, d'un sol cop al node, sense cap altre parada en altres punts de la ciutat. Aquí es pot mantenir al magatzem o a la cambra frigorífica, segons el tipus de producte.
4. Es preparen les comandes conjuntes per cada establiment.
Al node s'organitza la mercaderia preparant les comandes, amb els productes de les diverses productores, que han d'anar a cadascun dels establiments.
5. Es carreguen diverses comandes en un mateix tricicle de càrrega.
Es carreguen les comandes per als establiments, amb productes de diversos productores, als tricicles de càrrega de Granollers Pedala, amb caixes isotèrmiques pels productes que ho requereixin.
6. S'organitza la ruta de distribució amb diversos lliuraments.
S'organitzen les rutes de la forma més òptima per lliurar diverses comanades en un mateix recorregut, i portar d'un sol cop tot el producte a cada establiment.
Inicialment es preveuen rondes de distribució els dimecres i els divendres a la tarda.
7. Cada establiment rep en un sol lliurament tots els productes.
L'establiment rep de forma conjunta en un sol lliurament els productes de les diverses productores que hagi sol·licitat.
L'establiment assumeix el cost d'aquest lliurament conjunt des del node, a un preu establert per dia de servei.
8. Optimitzem la distribució i reduim les emissions.
Reduim molt l'impacte del transport per tractar-se de productes de proximitat. Dins la ciutat, per cada cada lliurament realitzat estalviem l'emissió de 200 gr de CO2. També evitem l'emissió de gasos i micropartícules contaminants perjudicials per la salut humana.